top of page

Hieronder treft u een overzicht van alle evenementen die wij organiseren.

Individuele vluchten vervangen Vliegkampen en Vliegweekenden voor kinderen en jongeren

Zelf een vliegtuig besturen is fantastisch, ook voor kinderen en jongeren van 14-18 jaar!

Jarenlang organiseerde de vliegschool Zelf Vliegen Vliegkampen en Vliegweekenden voor kinderen en jongeren, maar door de ontwikkelingen op Lelystad Airport is het niet meer mogelijk om deze (met een groot aantal deelnemers tegelijk) te organiseren. Zelf Vliegen zal daarom de vlieglessen voor jongeren voortaan op individuele basis gaan verzorgen.

In de afgelopen vijf jaar hebben zo´n 300 jongeren bij Zelfkennis gemaakt met het vliegen en dat zullen er vast nog veel meer worden, want ook  individuele vlieglessen zijn voor jongeren geweldige ervaringen; onze eerste leerling-piloot van 13 jaar is inmiddels al aan zijn vliegopleiding begonnen!

Kinderen en jongeren van in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar, die zelf eens willen vliegen of die hun eerste stappen willen zetten naar het behalen van een vliegbrevet, kunnen contact opnemen met de vliegschool Zelf Vliegen via tel 0320-785522 of info@zelfvliegen.nl.

Informatieavond controlled airspace Lelystad Airport

Op 8 november presenteert Zelf Vliegen een avond over de veranderingen op Lelystad Airport.

In verband met de overgang fase van ongecontroleerd naar gecontroleerd vliegveld, is ons ter ore gekomen dat er bij een groot aantal mensen de behoeft bestaat tot een nadere uitleg over de gang van zaken en hoe te handelen hier omtrent om toch zo onbezorgd mogelijk door te kunnen vliegen. 

Voor hen organiseren wij een voorlichtingsavond op vrijdag 8 november. Deze zal gehouden worden bij Zelf Vliegen, aanvang 19.00 uur.

Voor de mensen die deelnemen aan deze avond, die overigens gratis is, bestaat er ook de mogelijkheid om met een instructeur een vlucht te plannen in de nieuwe gecontroleerde situatie.

Voor deze vlucht neemt Zelf Vliegen voor het eerste uur de instructiekosten voor haar rekening.

U betaalt dus alleen maar de huur van het vliegtuig en het landingsgeld.

Voor de huurders die nog nooit eerder gecontroleerd gevlogen hebben is deze vlucht verplicht.

 

Hopende jullie allemaal hier mee van dienst te zijn.

Clubvluchten oktober 2019

Op 13 oktober vliegen is er weer een clubvlucht richting duitsland!

Zelf Vliegen organiseert voor zijn relaties weer een clubvlucht! Op 13 oktober vliegen we, in ieder geval met de Cessna´s PH-STZ en -STW, naar enkele bestemmingen in Duitsland. Gaat u mee? We houden de kosten laag: iedereen betaalt wat hij of zij vliegt en landt, plus een klein bedrag aan organisatiekosten.
Vooraf organiseren we op een avond een briefing met een van de FI’s. De back-updatum (voor slecht weer en bij meer dan 8 belangstellenden) is 27 oktober.

Voor aanmeldingen en vragen kunt terecht op info@zelfvliegen.nl.

Navigatie theorie avond

Zelf Vliegen organiseert een navigatie avond voor alle piloten, met of zonder brevet!

Op 5 september organiseert Zelf Vliegen een navigatie avond voor zowel leerlingen als brevethouders. Heeft u het gevoel dat er wel weer wat bijgespijkert kan worden op het gebied van navigatie? Dan is deze avond wat u nodig heeft. 

U leert van ervaren instructeurs & een examinator hoe u de perfecte vlucht plant.

 

Datum: 5 September

Aanvang: 19:30

Kosten:  €20

Maximaal: 10 personen 

Voor reserveren kunt u contact opnemen met zelf vliegen.

Vliegweekend Juliet

17-18 Augustus

Vliegweekend voor de jeugd. Zit helaas al vol 

Vliegweekend Kilo

24-25 Augustus

​Vliegweekend voor de jeugd. Zit helaas al vol.

Theorieavond navigatie planning

Leer navigeren als een ervaren piloot.

Binnenkort presenteert Zelf Vliegen een theorie avond waar we samen met ervaren instructeurs en examinatoren iedereen de fijne kneepjes van navigeren en vlucht planning leren. Ben u bezig met uw opleiding, of wilt u uw navigatie vaardigheden opfrissen dan is deze avond echt iets voor u. Binnenkort meer informatie.

Please reload

bottom of page