top of page

OVER ONS

Zelf vliegen. Wie heeft er niet over gedroomd?

Elke dag weer proberen wij deze droom voor zo veel mogelijk mensen waar te maken. Zelf Vliegen behoort tot een van de meest ervaren trainingsinstituten voor MLA & GA in Nederland. Komt u gerust eens vrijblijvend kijken, de sfeer proeven of -nog beter- een proefles volgen. Nieuwe aspirant-vliegers zijn het hele jaar door van harte welkom. Wij geven u graag een rondleiding en bespreken uw wensen.

 

Geschiedenis

Meer dan 30 jaar geleden vestigden wij ons als vliegschool op Lelystad Airport. Destijds onder de naam "Vliegschool Driessen" en "Driessen School of Skyriders". Met een groot scala aan ultralight en lichte sportvliegtuigen richten wij ons op de privevliegers in Nederland.​

 

Missie

Zelf Vliegen heeft als missie zo veel mogelijk mensen te laten ervaren hoe het voelt om zelf een vliegtuig te besturen. Ook proberen we het vliegen aantrekkelijk te maken voor een nieuwe generatie privé-piloten. Dit doen we door gebruik te maken van de nieuwste generatie ultralight en lichte sportvliegtuigen. Met zuinige, stille motoren in lichte vliegtuigen kunnen de uurkosten prettig laag blijven. Hiermee maken wij de droom van het vliegen weer betaalbaar voor een groter publiek.

 

Approved Training Organisation

Vliegschool Zelf Vliegen is een door het ILenT erkend opleidingsinstituut. Wij verzorgen vliegopleidingen voor onder andere het RPL, LAPL en PPL vliegbrevet en bieden hiernaast verschillende klassebevoegdheden aan. Onze vliegschool staat bekend om zijn professionele lesmethoden, plezierige sfeer, moderne vloot, lage lesgelden én om het hoge percentage geslaagde leerlingen.

 

Proeflessen

Begin eens met een proefles! Na een uitleg door een van onze instructeurs stapt u in, om vervolgens helemaal zelf te vliegen. Onder begeleiding van de instructeur leert u klimmen, dalen en bochten draaien. De kans is groot dat ook u het vliegvirus te pakken krijgt.

 

Vliegtuig verhuur

Zelf Vliegen zet haar vliegtuigen niet alleen voor eigen gebruik in maar verhuurt deze ook. Hiervoor bieden wij een uniek concept aan in Nederland die de voordelen van een lidmaatschap van een vliegclub en het commercieel huren van een vliegtuig verenigt.

 

Vliegtuig verkoop

Als vliegtuigimporteur en dealer van verschillende type ultralight en lichte sportvliegtuigen helpen wij u graag met uw zoektocht naar het juiste vliegtuig. Ook voor technische kennis en ervaring in het keuren van tweedehands toestellen voor een aankoop bent u bij ons aan het juiste adres, tevens kunnen we u begeleiden met de onderhandelingen van de aankoop in Nederland of in het buitenland.

 

...en nog veel meer!

Denk hierbij aan evenementen op maat, vliegkampen voor kinderen, fly-inn's, air shows, clubvluchten, social evenings en bbq's. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen pagina of neem vrijblijvend contact met ons op!

bottom of page