Vliegopleidingen

Uw vliegbrevet binnen handbereik.


Zelf Vliegen B.V. is een door het ILenT erkend opleidingsinstituut. Wij verzorgen vliegopleidingen voor onder andere het RPL, LAPL en PPL vliegbrevet. Onze vliegschool staat bekend om zijn plezierige sfeer, moderne vloot, professionele lesmethoden, lage lesgelden én om het hoge percentage geslaagde leerlingen. Al meer dan 30 jaar geven we vliegles aan particulieren die hun vliegbrevet willen halen. Meer dan 500 piloten gingen u voor. Zij kiezen nu regelmatig met veel plezier het luchtruim naar binnen- en buitenlandse vliegbestemmingen. Of u nu een starter bent of een gevorderde vlieger, bij ons kunt u altijd terecht!

 

Onderstaand treft u een overzicht van vliegopleidingen die u kunt volgen bij onze vliegschool:

Recreational Pilot License (RPL-MLA)

Tecnam P92 2000RG

€ 5275,-

Het Recreational Pilot License is de binnenlandse, lichtere variant op het PPL. Dit brevet lijkt op het LAPL, behalve dat het een nationaal brevet is en dat er geen gewichtsbeperking van 2000 kilogram is. Een piloot met een RPL mag het Nederlandse luchtruim in; het buitenland accepteert het Nederlandse RPL vaak ook. Als u ultralight (MLA) toestellen wilt gaan vliegen dan is het RPL voor u tevens het juiste brevet. Een MLA gecertificeerd vliegtuig is ingericht voor maximaal twee personen en heeft maximaal een startgewicht van 450 kg. Ultralight vliegtuigen zijn voor de vliegtuigindustrie wat de Formule 1 voor de autobouwers is: een proeftuin voor innovatie. Aangezien ultralights maximaal 450kg mogen wegen, inclusief bemanning, brandstof en baggage, doen de bouwers er alles aan om het toestel zelf zo licht mogelijk te maken. Dat leidde tot toepassing revolutionaire ontwikkelingen zoals composietmaterialen. Met zuinigere, stillere motoren en lichtere vliegtuigen kunnen de uurkosten laag blijven. Hiermee wordt de droom van het vliegen betaalbaar voor een groter publiek.

Light Aircraft Pilot License (LAPL)

Het nieuwe europese brevet voor privevliegers

€ 7200,-

Het LAPL (voorheen RPL-SEP) is het Europese recreatieve (dus niet-commerciële) brevet en kent diverse soorten, waarvan voor ons het meest relevant het LAPL (A). Wanneer u van plan bent om binnen Europa te vliegen op toestellen met niet meer dan vier zitplaatsen is het LAPL brevet, ofwel Light Aircraft Pilot License, de beste keuze. Met het LAPL mag u vliegen in een eenmotorig vliegtuig, dat niet zwaarder is dan 2000 kg. De opleiding voor het LAPL is bijna gelijk aan het PPL. De theorieopleiding en de examens zijn gelijk. De praktijk opleiding is vrijwel identiek, met het grootste verschil dat het minimum aantal vlieguren iets minder is, namelijk 30. Het brevet kent geen aanvullende bevoegdheden zoals blindvliegen (IR) en meermotorig (Multi Engine Rating), daarvoor heeft men minimaal een PPL nodig. De prijs geldt voor een opleiding op de tweepersoons AERO AT3. U kunt deze opleiding ook volgen op een vierpersoons Cessna 172, voor € 1500,- meer.

Private Pilot License (PPL)

Voor de piloten met groei ambities

€ 10.800,-

Indien u van plan bent meerdaagse navigatie- en overlandvluchten te maken binnen en buiten Europa is het PPL de juiste keuze voor u. Het PPL is een internationaal erkend vliegbrevet en biedt piloten de mogelijkheid te vliegen in gebieden als Amerika en Afrika. Hier wordt een RPL of LAPL brevet niet erkend. Het PPL kan worden aangevuld met aantekeningen zoals IFR (Instrument Flight Rules, in de volksmond “blindvliegen”), multi-engine, watervliegen, bergvliegen, staartwielvliegtuigen. Ook geeft het ILenT sinds kort een VFR Night Rating af zodat u buiten Nederland ook na sunset mag vliegen. Een PPL vliegbrevet geeft de houder in principe het recht op vrijwel alle type vliegtuigen te vliegen (ook grote jets mits de houder tevens een HPA = High Performance Aircraft certificaat en een typerating op de betreffende jet of turboprop heeft). Er mag met dit brevet geen sprake zijn van een vergoeding hoger dan kostendeling of van handelen in opdracht van derden. De prijs geldt voor een opleiding op de tweepersoons AERO AT3. U kunt deze opleiding ook volgen op een vierpersoons Cessna 172, voor € 2250,- meer.

Advanced Private Pilot License (Advanced PPL)

Voor piloten die méér willen

€ 19.575,-

Indien u van plan bent met geavanceerde vliegtuigen meerdaagse navigatie- en overlandvluchten te maken binnen en buiten Europa is de Advanced PPL uw juiste keuze. Bij deze opleiding vliegt u op de gloednieuwe Blackshape Gabriél die ook wordt gebruikt voor de professionele MPL-opleiding in het kader van het Transavia Airline Pilot Program.
Met dit Advanced PPL heeft u tevens de bevoegdheid te vliegen met een vliegtuig met intrekbaar landingsgestel, een ´variable pitch´-propeller en een EFIS (glazen cockpit).
Het PPL is een internationaal erkend vliegbrevet en biedt piloten de mogelijkheid te vliegen in gebieden als Amerika en Afrika. (Hier wordt een RPL of LAPL brevet niet erkend.) Het PPL kan verder worden aangevuld met aantekeningen als IFR (Instrument Flight Rules, in de volksmond “blindvliegen”), multi-engine, watervliegen, bergvliegen en staartwielvliegtuigen.

Met de aanvullende VFR Night Rating kunt u buiten Nederland ook na sunset vliegen.
Een Advanced PPL vliegbrevet geeft de houder in principe het recht op vrijwel alle typen vliegtuigen te vliegen (ook grote jets mits de houder tevens een HPA (High Performance Aircraft)-certificaat en een typerating op de betreffende jet of turboprop heeft). Er mag met dit brevet geen sprake zijn van een vergoeding hoger dan kostendeling of van handelen in opdracht van derden. De prijs geldt voor een opleiding op de ultramoderne tweepersoons Blackshape Gabriél. Deze opleiding is beperkt beschikbaar.

Private Pilot License Plus (PPL+)

Voor de piloten die verder willen groeien

€ 4.600,-

Voor piloten die hun skills nog verder willen ontwikkelen bieden we een ´PPL-Plus´-opleiding aan op de gloednieuwe EASA CS-VLA gecertificeerde Blackshape Gabriél. De PPL-Plus-training is bedoeld voor houders van een PPL-brevet en leidt ondermeer tot de aantekeningen ´retractable undercarriage´, ´variable pitch propeller´ en ´EFIS´ (Electric Flight Information System) in het logboek. De cursus kost € 4.600,- en bestaat uit tien uur vliegtraining op de geavanceerde Blackshape Gabriél-tandemseater en tien uur theorie. De Blackshape Gabriél wordt ook gebruikt voor de professionele MPL-opleidingen van piloten voor Transavia. Belangstellenden kunnen met deze training starten in de periode januari t/m augustus 2021.

Please reload