top of page

AERO AT3 DEALER NEDERLAND

Maak kennis met de AERO AT3


Zelf Vliegen is de Nederlandse dealer van de AERO AT3. Een volledig EASA gecertificeerd vliegtuig (dag/nacht) in de Single Engine Piston (SEP) categorie. De AT3 is gebouwd in Polen en met name ontworpen voor lesvluchten en als tweepersoons reisvliegtuig. Veiligheid en lage kosten zijn de belangijkste kenmerken van dit toestel. Certificering volgens de hoogste eisen garandeert dat het toestel altijd een perfecte luchtwaardigheid kent. Systemen als traffic warnings, de Garmin 695 helpt de piloot aan een perfect overzicht van zijn omgeving ook wanneer weersomstandigheden onverhoopt slechter worden. 
 
AERO AT heeft als doel het sportvliegen aantrekkelijk te maken voor een nieuwe generatie privé-piloten. Bouwtechnieken die de laatste decennia in ultralight vliegen succesvol zijn toegepast vinden nu hun weg naar gecertificeerde vliegtuigen. Met zuinigere, stillere motoren en lichtere vliegtuigen kunnen de uur kosten laag blijven. Hiermee wordt de droom van het vliegen weer betaalbaar voor een groter publiek. Naast lage uur kosten valt de AT3 ook in de laagste categorie voor de berekening van landingsgelden, namelijk categorie 8.

De jongste versie van de AT-3 is de  AERO AT-3 R100 TOURER G5, die nu geleverd kan worden met een ROTAX 912iSc-motor. Met deze motor is de AT-3 nog veel zuiniger dan met de ROTAX 912S die tot nog toe op de AERO AT-3´s werden aangeboden. De nieuwe AT-3 R100 ROTAX 912iSc TOURER G5 heeft nu een benzineverbruik van 15 liter per uur en een vliegbereik van 1300 km. Wilt u meer weten over deze degelijke en zuinige AERO AT-3 R100 ROTAX 912iSc TOURER G5? Neem dan contact met ons op.

AEROATLogo (3).jpg

Factsheet

Download de informatie brochure.

AEROATLogo (3).jpg

Pilot Report

Download het pilot report, gepubliceerd in luchtvaartblad Piloot en Vliegtuig (april 2011).

Diana Consemulder 2.png

Neem contact op

De AERO AT-3R-100 en de AT-3S behoren tot de modernste all-round tweezitters van deze tijd en zijn toch zeer voordelig. De volledig gecertificeerde geheel metalen vliegtuigen vormen de ruggegraagt van onze pilotenopleiding. Wilt u meer informatie over uw eigen AERO AT-3, neem dan contact met ons op.

bottom of page