top of page

BEDRIJFSUITJES EN GROEPSARRANGEMENTEN

Samen met collega´s, vrienden of andere relaties een vliegles volgen is een bijzondere ervaring. Het is een unieke manier om aan teambuilding te doen en voor de deelnemers ook een onvergetelijke ervaring en letterlijk een hoogtepunt tijdens iedere feestdag.
 

Vliegen is een ´hemelse´ ervaring! Zélf vliegen is nog leuker! Zélf de stuurknuppel ter hand nemen en wellicht zélf bochten draaien en zélf stijgen en dalen. Natuurlijk allemaal onder begeleiding van een ervaren instructeur. Dát is wat u bij de vliegschool Zelf Vliegen gaat doen tijdens uw eerste proefvliegles.

Zélf invullen

Hoe zo´n dag eruit ziet? Dat kunt u in overleg met onze vliegschool zelf invullen. U kunt zelf  bepalen hoe lang en in welke vliegtuigen uw gasten gaan vliegen. Misschien wilt u ook vergaderen, een feest vieren, genieten van een lunch of een geheel verzorgde receptie. Wij begrijpen dat een ondernemingsraad die aan teambuilding doet, wat anders wil dan een bedrijf dat zijn jubileum viert.

Bijvoorbeeld…
Uw dagje ´Zelf Vliegen´ zou er als volgt kunnen uitzien. De vliegschool Zelf Vliegen ontvangt u op Lelystad Airport met een Café Complet, met koffie en koek. Vanuit de lounge heeft u een fantastisch uitzicht over de start- en landingsbaan van de op één na drukste luchthaven van Nederland.
Daarna begint uw vliegles: u verhuist met de gehele groep naar de Briefingroom voor een vlieg- en veiligheidsbriefing door een vlieginstructeur. Hij vertelt over de werking van de besturingsorganen van het vliegtuig en over allerlei veiligheidsaspecten op de grond en in de lucht. Vervolgens wandelt u naar de hangaar. U zult de bijzondere sfeer proeven van de omvangrijke vloot aan vliegtuigen, waarin u straks zelf zult plaatsnemen.

Zélf Vliegen
En dan gaat u echt zelf de lucht in. Niet als grote groep, maar samen met uw instructeur, in een twee- of vierpersoons vliegtuig. Uw instructeur zal u rustig uitleggen hoe u het stuur of de stuurknuppel bedient, hoe het voetenstuur werkt en waarvoor de flaps dienen. Dat is belangrijk, want een deel van de vlucht zult u wellicht zelf uw vliegtuig besturen. Dit is tenslotte een échte vliegles!


U neemt vervolgens plaats in de cockpit. De motor wordt gestart. Uw vliegtuig rolt over de taxibaan. Uw instructeur neemt via de radio contact op met de toren en taxiënd langs de hangaars nadert u langzaam de startbaan. Uw instructeur stopt het vliegtuig en neemt samen met u de checklist door. Motor en vliegtuiginstrumenten worden getest. Dan rolt u langzaam naar de ´threshold´, het begin van de startbaan. Samen met uw instructeur geeft u gas, samen trekt u op het juiste moment aan de stuurknuppel en…

u vliegt! Zelf!
Geniet! Stel uw vragen aan uw instructeur en volg zijn instructies op. Geniet van het uitzicht en van uw kans om in drie dimensies te sturen. Uw instructeur zorgt voor de navigatie en eerder dan u denkt zult u de landing op Lelystad Airport weer inzetten.


Uw eerste lesvlucht is een feit.

Luxe lunch, receptie of vergadering
Natuurlijk kan niet iedereen tegelijk vliegen; sommige deelnemers vliegen vόόr en andere na de luxe lunch, de receptie of de vergadering. De mensen die even niet vliegen kunnen genieten van het uitzicht op de starts en landingen van de andere deelnemers. Na de vluchten volgt de debriefing en wordt er een groepsfoto gemaakt bij de vliegtuigen. En deze bijzonder dag wordt in de lounge van de Vliegschool Zelf Vliegen afgesloten met een drankje en een hapje. Onze tip: maak van deze gelegenheid gebruik om even te oefenen op dat verhaal dat u nog jarenlang tijdens verjaardagen zult vertellen...!
En als u deze dag écht door het vliegvirus wordt bevangen, bent u natuurlijk altijd bij onze vliegschool welkom voor vliegles nummer twee, en drie... en….

 

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden om in groepsverband een proefvliegles mee te maken, eventueel aangekleed met een lunch, een feest, een receptie of een vergadering? Vul dan het onderstaand contactformulier in. Wij streven ernaar om binnen twee werkdagen contact met u op te nemen.

Bericht ontvangen, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

bottom of page