top of page
logo.png

Introductie FlightLogger · Huurder

De overstap naar FlightLogger gaat huren een stuk makkelijker maken. Vanaf nu kunt u online een huuraanvraag doen. Dit slot wordt dan gereserveerd voor u en zal door de balie worden goedgekeurd.

Account Aanmaken

Huurders die recentelijk een toestel gehuurd hebben bij Zelf Vliegen zullen al een email ontvangen hebben van FlightLogger, met de optie om een wachtwoord aan te maken. Mocht u nog geen wachtwoord hebben kunt u een account aanvragen.

startview.png

Certificaten toevoegen

Een belangrijke functie van FlightLogger is certificaten digitaal zetten en de verloopdatum in de gaten houden. Dit zorgt ervoor dat zowel u als Zelf Vliegen altijd geldige certificaten hebben. Zorg dat alle gevraagde certificated geupload zijn voordat u gaat vliegen.

addcertificates.png

Toestel reserveren

Een toestel reserveren gaat heel eenvouding.
Als u ingelogd bent ziet u links boven 'Bookings'.
Als u daar op klikt kunt u 'Request aircraft rental' kiezen. U krijgt dan een horizontale agenda te zien.

requestbooking.png

Agenda

FlightLogger laat nu de agenda zien. Hier kunt zien welke toestellen om welke tijden vliegen.
Blauw is lesvluchten, oranje is verhuur.

planning.png

Toestel reserveren

Een toestel reserveert u simpelweg door de gewenste tijd te selecteren bij het toestel.
In dit voorbeeld reserveren we de PH-BEA van 12:00 tot 15:00.

reserve.png

Informatie bij reservering

Geef altijd zo veel mogelijk informatie bij de reservering aan. Waar u naar toe gaat, hoe veel passagiers. Dit helpt ons met de administratie.

info.png

Success!

Uw reservering is ingedient. Zelf Vliegen zal deze vrijwel altijd binnen afzienbare tijd goedkeuren. Mocht de reserving niet mogelijk zijn zal Zelf Vliegen contact met u opnemen.

checkmark.png

Wanneer u gaat vliegen

Als uw reservering is ingedient en goedgekeurd door Zelf Vliegen, ziet u de vlucht op uw FlightLogger pagina staan.

reservation.png

Briefing

Briefing kunt u gebruiken om uzelf te briefen. Dit is niet verplicht en kunt u overslaan door rechts onder op 'Flight' te klikken.

briefing.png

Vluchtadministratie invullen

Na de vlucht moet u de gevlogen tijd en landingen invullen. In dit voorbeeld hebben we een vlucht van Lelystad naar EDLS waar we een full stop doen, en na 30 minuten weer terugvliegen van EDLS naar Lelystad. Dit zijn dus twee vluchten.
Om de tweede vlucht toe te voegen klikt u op 'Add flight'.

singleflight.png

Tijden invullen

Tijden vult u kloksgewijs in. De volgorde is ook de volgorde van de vlucht. Eerst off-block, dan takeoff, dan landing, en uiteindelijk on-block.

properorder.png

Tweede vlucht

Nadat u 'Add Flight' heeft gekozen, voegt FlightLogger een tweede vluchtadministratie blok toe. Deze kunt u net zoals bij het eerste blok gewoon invullen. Let op, FlightLogger selecteert automatisch het arrival en departure field. Controleer deze goed.

dualflight.gif

Vlucht opslaan

Als alles goed is ingevult, kunt u naar 'Debriefing' gaan. Net zoals de briefing, is niet niet verplicht. U kunt dit overslaan. Als u op submit drukt wordt de informatie naar FlightLogger verzonden en wordt de vlucht van uw saldo afgetrokken. Wijzigingen aanbrengen nadat u de vlucht heeft ingestuurd is niet meer mogelijk zonder hulp van de balie, dus controleer de vlucht goed.

submit.png

Vliegsaldo bekijken

Wij zijn moment bezig met het omzetten van de saldo's naar FlightLogger. U krijgt een bericht als uw saldo is overgezet. Vanaf dat moment kunt u altijd uw saldo bekijken.

myprofile.png

Accounting

Als u op uw profiel klikt, kunt u onder het tabje 'Reports' de optie 'Accounting' zien.

balance.png

Transacties

U ziet nu alle transacties die impact hebben op uw vliegsaldo, met onderaan uw totaal resterende saldo.

transactions.png

Success!

Uw vlucht is opgeslagen in FlightLogger. Het systeem zal nu automatisch de gelvogen tijd van de resterende uren van het vliegtuig halen, en houdt zo het onderhoud bij. Indien u geen vliegsaldo heeft (of landingen op factuur betaalt) kunt u bij de balie afrekenen. Als u op saldo vliegt hoeft u geen tijden meer door te geven.

checkmark.png
bottom of page