top of page

BLACKSHAPE DEALER BENELUX

Maak kennis met de Blackshape Prime.

 

Zelf Vliegen is de Nederlandse importeur van de Italiaanse Blackshape Prime. Dit nieuwe twee persoons vliegtuig belooft een sensatie te worden in de wereld van de vliegopleidingen. Diverse NATO luchtmachten en meerdere civiele vliegscholen zijn geïnteresseerd in dit gloednieuwe lichte vliegtuig voor de beginopleiding, dat in een paar jaar al naar 24 landen is verkocht. Hiermee wordt de prijs van de basisopleiding voor vliegers wordt dankzij de Blackshape in de komende jaren vrijwel gehalveerd.

 

De nieuwe Blackshape Prime BS115 excelleert in alles! Met een maximaal startgewicht van 600 kg en een motor van 115 pk heeft het toestel een designspeed van 407 km/u en een maximale kruissnelheid van 300 km/u. Daarbij biedt de Blackshapeaerobatic-mogelijkheden van max. +6 tot -4 G. Dat soort prestaties was tot nog toe alleen haalbaar voor toestellen met het dubbele motorvermogen en die twee maal zo zwaar en zo duur waren.

 

Inmiddels zijn de eerste Blackshape Primes ook in Nederland verkocht. De slanke Italiaanse tandem-tweezitter is volledig gebouwd van koolstofvezel (carbon) en kan naar keuze worden uitgerust met een motor van 100 tot 115 pk. De innovatieve cockpit heeft geïntegreerde (PFD, MFD, NAV) avionics als onderdeel van een full glass cockpit. Het toestel heeft een intrekbaar landingsgestel, een variable speed propeller en is standaard van een reddingparachute voorzien. De Blackshape Prime is zowel voor de civiele als de militaire markt ontwikkeld, in drie verschillende versies.

blackshape prime.jpg

Blackshape Prime

De Blackshape prime BS100 excelleert in alles. Met een maximaal startgewicht van 472.5 KG en een ROTAX 912 ULS3 motor met 100 pk heeft het toestel een maximum kruissnelheid van 145 kts (270 km/h). De economische kruissnelheid van ons toestel is 125 knots (230 km/h).

bottom of page