top of page

Nieuwspagina

December-ideeën: PPL, PPL-Plus en Advanced PPL

December: de maand van de cadeaus, zowel voor anderen als voor jezelf…💝

Wat dacht u van het behalen van een vliegbrevet; een PPL (een Private Pilot Licence) of een advanced PPL, of voor ervaren piloten een PPL-Plus? Sint Nicolaas of de Kerstman hadden het kunnen bedenken... of besluiten… 😉.


PPL-Plus Vanaf 1 januari 2021 bieden we een ´PPL-Plus´-opleiding aan op de gloednieuwe EASA CS-VLA gecertificeerde Blackshape Gabriél. De PPL-Plus-training is bedoeld voor houders van een PPL die zich verder willen ontwikkelen en leidt ondermeer tot de aantekeningen ´retractable gear´, ´variable pitch propeller´ en ´EFIS´ (Electric Flight Information System) in het logboek. De cursus kost € 4.600,- en bestaat uit tien uur vliegtraining op de geavanceerde Blackshape Gabriél-tandemseater en tien uur theorie. Belangstellenden kunnen met deze training starten in de periode januari t/m augustus 2021, maar inschrijven kan nu al.


Nieuw: Advanced PPL-opleiding

Zelf Vliegen biedt, naast een gewone PPL-opleiding en een PPL-Plus training, nu ook een complete ´Advanced PPL-opleiding´ aan, waarbij de gehele vliegcursus voor het PPL-brevet plaatsvindt op de ultramoderne Blackshape Gabriél. Deze Advanced PPL-opleiding leidt tot een PPL-brevet waarbij de houder tevens de bevoegdheid heeft te vliegen met een vliegtuig met ´retractable undercarriage´, een ´variable pitch propeller´ en een EFIS (glazen cockpit). Geïnteresseerden in de Advanced PPL-opleiding op de Gabriél kunnen hiermee starten in januari en februari 2021.

De Blackshape Gabriél tweezitter is volledig gebouwd van koolstofvezel en EASA CS-VLA gecertificeerd. Het moderne toestel werd gecertificeerd in 2017; heeft zitplaatsen achter elkaar en een glazen cockpit; een 160 pk Lycoming IO-320-motor met een Hartzell variable pitch propeller; een intrekbaar landingsgestel en een ballistische parachute. De Gabriél heeft een inrichting volgens geavanceerde militaire standaards en indrukwekkende vliegprestaties, zoals een maximale kruissnelheid van meer dan 300 km/u (164 kts), limieten van +4,4/-2 g en een klimsnelheid bij MTOW van 1550 ft/min. Een Advanced PPL-opleiding op de Gabriél is mogelijk vanaf € 19.575,-.


Kijk voor meer info op www.zelfvliegen.nl/vliegbrevetten of bel 0320-785522.

(foto: Richard Poeser).


Comments


bottom of page