top of page

Nieuwspagina

Zelf leren vliegen tijdens Vliegweekenden voor jongeren

Februari 2017 - Na het succes van de vijfdaagse Vliegkampen voor jongeren in de zomervakantie, start de vliegschool Zelf Vliegen op Lelystad-Airport nu ook met tweedaagse Vliegweekenden voor jongeren. Hierbij krijgen jongeren van 11-18 jaar hun eerste vlieg- en theorielessen tijdens een weekend dat volledig in het teken staat van zelf leren vliegen.

Echte vlieglessen Tijdens deze Vliegweekenden mogen de jongeren zelf achter de stuurknuppel van een vliegtuig plaatsnemen en kunnen ze, onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerde instructeur, in tweepersoons vliegtuigen zelf sturen. Ze leren tijdens echte vlieglessen hun vliegtuig starten en landen en krijgen theorielessen over onderwerpen als luchtvaartnavigatie, meteorologie, aerodynamica en radiocommunicatie.

Plezier Natuurlijk is er tijdens de vliegweekenden ook ruimte voor ´gewoon´ vliegplezier. Alle deelnemers worden uitgenodigd hun eigen laptop of pc mee te nemen om in de vrije uren Flight Simulatorgames te spelen, en hun ervaringen met bijvoorbeeld Flight Simulator X met elkaar te delen.

Logboek Er zijn geen opleidingseisen voor de jongeren; de ervaring heeft geleerd dat iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. Na het weekend krijgen de deelnemers een officieel logboek mee, waarin al hun lesvluchten staan genoteerd, wellicht als eerste grote stap naar een toekomst als piloot. De eerste Vliegweekenden voor jongeren zijn gepland op 22-23 april (Vliegweekend Alfa) en op 21-22 oktober (Vliegweekend Bravo).

Vliegschool Tijdens de Vliegweekenden overnachten de jongeren bij de vliegschool Zelf Vliegen op de luchthaven Lelystad. De prijzen voor deelname variëren van € 295,- tot € 495,-, afhankelijk van het aantal instructievluchten dat de deelnemers in deze twee dagen willen maken. Meer informatie is te vinden op www.vliegkamp-lelystad.nl. Via deze site kunnen de jongeren ook worden ingeschreven.

bottom of page