top of page

Nieuwspagina

Flyers tips: Vliegen bij Ice-conditions…

Onze tips: vliegen bij Ice-conditions…

- Check op welke hoogte het nul-graden niveau zit en blijf daar ver onder – of er ver boven, of blijf uit de wolken. - Als u toch door icing levels vliegt, doe dat dan zo snel mogelijk. Probeer uw daling uit te stellen tot u zo dicht mogelijk bij de landingsbaan bent. - Zodra u ijsvorming constateert, doe dan iets! Het beste is om in weer in warmere lucht terecht te komen, hetzij door te dalen of door terug te draaien naar waar u vandaan kwam. Als er hogerop drogere lucht zit is dit ook een optie om de ijsvorming te beperken.

- Als u toch ijsvorming constateert, hou er dan rekening mee dat uw brandstofverbruik dramatisch stijgt en dat u veel meer motorvermogen nodig heeft dan normaal. - Laat de verkeersleiding u niet in gevaarlijke omstandigheden brengen. Vertel -indien nodig- dat u priority nodig heeft en onderneem alles wat uw veiligheid eist.

Instructiefilmpje:

bottom of page