top of page

Nieuwspagina

Open Dag bij Zelf Vliegen op zaterdag 28 mei

Echt vliegen tijdens Vliegkampen voor kinderen

Kinderen van 12 tot 19 jaar kunnen echt leren vliegen tijdens twee Vliegkampen in de zomervakantie op Lelystad-Airport. Daarbij krijgen ze ook theorielessen en maken ze excursies naar bijzondere luchtvaartbestemmingen. Hoe stoer kan een zomerkamp voor kinderen zijn…?

Zelf vliegen Een week lang mogen de kinderen zelf achter de stuurknuppel van verschillende vliegtuigen plaatsnemen en kunnen ze, onder begeleiding van een ervaren instructeur, in twee- en vierpersoons vliegtuigen zelf sturen. Daarbij krijgen ze vijf echte vlieglessen en maken ze kennis met de jongste generatie lichte sportvliegtuigen, zoals de gloednieuwe Blackshape. Ook maken ze tijdens theorielessen kennis met onderwerpen als luchtvaartnavigatie, meteorologie, aerodynamica en radiocommunicatie. Misschien wordt daarmee wel de eerste stap gezet naar het beroep van piloot.

Logboek Het vijfdaagse vliegkamp wordt georganiseerd door de Vliegschool Zelf Vliegen en begeleid door Luchtscouting Lelystad. Luchtscouting heeft veel ervaring met meerdaagse kampen voor kinderen. Naast de dagelijkse vlieglessen, organiseren de enthousiaste begeleiders diverse activiteiten in het kader van vliegen, zoals excursies naar de brandweer en de verkeerstoren op Lelystad-Airport en naar de Aviodrome. De vliegkampen in de zomervakantie vinden plaats van maandag t/m vrijdag, van 25-29 juli en van 15-19 augustus. Na afloop van het vliegkamp ontvangen de kinderen een officieel ingevuld logboek, als bewijs van het feit dat de eerste stappen naar een echt vliegbrevet zijn gezet.

Open Dag Voorafgaand aan de vliegkampen is er op zaterdag 28 mei een Open Dag bij de Vliegschool Zelf Vliegen, waarbij alle kinderen voordelige proefvlieglessen kunnen maken en meer te weten kunnen komen over het Vliegkamp. Onder begeleiding van de Luchtscouts kunnen ze ook computervliegen, de ´vrije val´ beleven en deelnemen aan demonstraties petflesschieten. Dit gebeurt tussen een zgn. ‘static display’ van tientallen vliegtuigen. Hiervan zal o.a. de tweemotorige Tecnam P2006T deel uitmaken en kunnen ook belangstellenden voor ´volwassen´ vlieglessen informatie krijgen.

Informatieavond en Open Dag Op vrijdagavond 3 juni is er een informatieavond voor ouders (waarbij de kinderen mogen meekomen). Meer informatie over de Open Dag, de informatiedag en over de Vliegkampen is te vinden op www.vliegkamp-lelystad.nl en te krijgen via info@zelfvliegen.nl of tel. 0320-785522. Aan geïnteresseerde kinderen wordt geadviseerd snel in te schrijven, omdat ervaringen uit eerdere jaren leren dat er altijd meer vraag is dan er plaatsen zijn (Bron: Persbericht, Lelystad, 5 april 2016).

bottom of page