top of page

Nieuwspagina

Zelf Vliegen introduceert nieuw huurconcept!


Lelystad, 15 december 2014 – Vliegschool Zelf Vliegen op Lelystad-Airport heeft een mogelijkheid geïntroduceerd om vliegtuigen te huren. De constructie verenigt de voordelen van het lidmaatschap van een vliegclub, de participatie in het eigendom van een vliegtuig en het huren er van. Met deze modernisering van de huurmogelijkheid van vliegtuigen, wil Zelf Vliegen niet alleen het vliegen betaalbaar maken, maar ook de vliegveiligheid vergroten.

Maandelijkse bijdrage

Globaal werkt het huurconcept als volgt. Tegen betaling van een maandelijkse bijdrage van € 75 ‘koopt’ de huurder of contractant een bepaald aantal faciliteiten en privileges.

  • Huren tegen gereduceerd tarief.

  • Geen instructiekosten bij het uitcheckenof trainingsvlucht van maximaal 1,5 uur (maximaal viermaal per jaar).

  • Contractant kan gratis viermaal per jaar de Safety Refresher Course bijwonen.

  • Mogelijkheid om eenmaal per jaar een meerdaagse overlandvlucht te maken, waarbij alleen de motoruren gerekend worden.

  • Met behulp van de app Flightschedule-pro, kunnen de deelnemers zien wanneer en welke toestellen beschikbaar zijn en zelf gemakkelijk een toestel reserveren. Deze applicatie kan gratis worden gedownload via de app store.

Twee- en vierzitters

Vliegschool Zelf Vliegen biedt deze constructie aan voor de volgende vliegtuigen: Aero AT-3 tweezitter, Cessna 172R vierzitter (IFR equipped) en de Blackshape Prime.

Goedkoper

Binnen dit nieuwe huurconcept zijn de huurprijzen zodanig samengesteld dat men bij meer dan twee vlieguren per maand al voordeliger uit is. Voor alle toestellen geldt nl. een korting van € 35 per uur. Zoals al eerder aangegeven, bedragen de kosten voor deelname aan deze constructie € 75 per maand. Wanneer men dus twee uur per maand vliegt is er een voordeel opgebouwd van € 70. Vliegt men dus meer dan twee uur, dan is de initiële inleg terugverdiend.

Veiliger

Dit concept is bedacht om het vliegen niet alleen goedkoper, maar ook veiliger te maken. Zelf Vliegen speelt daarmee in op een conclusie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, eerder dit jaar. Die luidde dat de belangrijkste oorzaak van de toename van het aantal vliegongevallen in de kleine luchtvaart de tekortschietende vliegvaardigheid van de piloten is. Door dit huurconcept wil Zelf Vliegen bewerkstelligen dat piloten niet alleen voordeliger, maar ook vaker zullen vliegen. Hetgeen de proficiency van de vliegers en dus waarschijnlijk de veiligheid ten goede zal komen.

bottom of page